Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

latence při nahrávání

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kozlososos



Založen: 17.9.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: po září 23, 2019 10:56 am    Předmět: latence při nahrávání Citovat

ahoj,
předem se omlouvám za tohle téma, které už tady asi někde je, ale už jsem přečetl tuny příspěvků a nikde jsem to nenašel Smile

mám malý problém s latencí při nahrávání, mam cubase 9 a k němu jsem pořídil Scarlet 2i2 3gen, vstupní signál a direct monitoring je ok, ale když na audiostopě zapnu plugin na kytaru pro pěkný zkreslený zvuk, tak se to spožďuje tak, že se nedá hrát, najedu do device, kde mi cubase ukazuje 3ms latenci, což by nemělo při hraní vadit, ale s pluginem je to nehratelné.

prosím o radu jak s tím naložit tak, abych mohl při nahrávání slyšet plugin (zkreslenou kytaru), dá se to ještě někde nastavit? jsem amatér

ovládače jsou aktuální

děkuji za pomoc, už jsem z toho na prášky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1798

PříspěvekZaslal: po září 23, 2019 11:28 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
většina plug-inů potřebuje nějaký čas, aby byl signál zpracován. Proto má většina plug-inů nějaké zpoždění. Na vstupu sice vidíte zpoždění 3ms, ale k tomu je potřeba přičíst právě zpoždění samotného plug-inu.

Bohužel s tím nic udělat nejde. Jedině nahrávat s jiným zvukem (jiným plug-inem, ne tak náročným nebo jen suchý zvuk), a teprve potom plug-in přidat (vím, že člověk hraje jinak, když slyší přesný zvuk tak, jak bude). Druhá varianta je pořídit výkonnější počítač nebo se alespoň ten stávající snažit optimalizovat (případně vyladit výměnou některých problematických komponentů) tak, aby zpoždění nebylo tak velké.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Kozlososos



Založen: 17.9.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: po září 23, 2019 11:34 am    Předmět: Citovat

mno pravě, že PC je zkoro nové, 16GB RAM, AMD ryzen 5 3600, základní desku přesně nevím

nepomohlo by, kdybych zvukovku napojil přes USB3 místo USB2??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LUBOSH



Založen: 9.10.2017
Příspěvky: 22
Bydliště: Lázně Bohdaneč

PříspěvekZaslal: po září 23, 2019 2:55 pm    Předmět: Citovat

To máš výkonu víc než dost. Chci se jen zeptat, ty 3 ms opravdu ukazuje Cubase? Míval jsem Scarlett 2i4 Gen1 a tam se nastavoval buffer v ms ne v samplech. Samozřejmě Cubase ukazovala větší latenci jak vstupní tak samozřejmě i výstupní. Kde to číslo Focusrite bere nevím. Ale když jsem buffer nastavil na 2 ms tak to bylo použitelné. A to jsem, proti tobě, měl o dost horší počítač. Nebudou ty 3 ms z nastavení z ovladačů Focusrite ?
Když zvukovku zapojíš na USB 3.0 tak si nepomůžeš. Focusrite má připojení USB-C protokol USB 2.0.
https://store.focusrite.com/en-gb/product/scarlett-solo-3rd-gen/MOSC0024
A máš zvukovku připojenou do USB přímo do základní desky? Jaký plug-in na kytaru používáš?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kozlososos



Založen: 17.9.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: út září 24, 2019 6:26 am    Předmět: Citovat

jj přesně jak píšeš, cubase ukazuje 3 ms a zvukovka ukažuje buffer jak má (ale ještě si to ověřím), zkusil jsem stáhnout ještě jiné ovladače zvukovky,možná to pomůže, protože jsem si všimnul, když dám na ovládači zvukovky výstup, tak mi tam nic neukazuje a na netu je hodně videí, jak si tam všichni štelujou hlasitosti a vstupy atd a já tam nic nemám

na kytaru zkouším Bias AMP2, a když ho pustím bez cubase tak všechno frčí jak má, ale v cubasu mam nehratelnou latenci
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LUBOSH



Založen: 9.10.2017
Příspěvky: 22
Bydliště: Lázně Bohdaneč

PříspěvekZaslal: út září 24, 2019 11:26 am    Předmět: Citovat

Bias AMP2 jsem zkoušel. Fungoval v poho.
Našel jsem k tomu nastavení latence akorát toto video. https://youtu.be/5tkbUSn41SY?t=35 Čas 0:35. Sice nastaví 1ms, ale DAW ukazuje cca 4 - 6ms. Ale i tak je mi divné, že samotný Bias ti funguje, co setýká latence a v Cubase máš velké zpoždění. Nemůžu se zbavit dojmu, že máš něco špatně nastaveno v Cubase. Co mě ještě napadá nepoužívat ASIO-Guard. Viz odkaz níže.
Zkus ještě prosvištět tyhle odkazy:
http://www.cubasecz.cz/dalsi-clanky/zakladninastavenicubasedevicesdevicesetup
http://www.cubasecz.cz/dalsi-clanky/jaknastavitvstupyavystupycubase
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kozlososos



Založen: 17.9.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: st září 25, 2019 8:41 am    Předmět: Citovat

dík za tipy, zkusím nastavení krok po kroku, aktualizovat nejnovější ovladače atd, snad to pomůže a dám vědět
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1798

PříspěvekZaslal: čt září 26, 2019 5:18 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
v Plug-in Information najdete, kolik zpoždění daný plug-in potřebuje.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Kozlososos



Založen: 17.9.2019
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: po září 30, 2019 12:36 pm    Předmět: Citovat

MAJ napsal:
Zdravím,
v Plug-in Information najdete, kolik zpoždění daný plug-in potřebuje.


možná blbá otázka, ale jsem laik a tohle vůbec nevím kde hladat a jak nastavovat, mohl bych poprosit o detaily, ovladače jsem zkusil a nic se neděje, dík

nejde to nějak nastavit v Preferences??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1014
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po září 30, 2019 5:46 pm    Předmět: :-) Citovat

Tohle nejde nastavit - to je otázka naprogramování toho kterého plug-in modulu.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1798

PříspěvekZaslal: čt říjen 03, 2019 10:27 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
latency plug-inu nastavit nelze, jak psal pavlii.

Informaci o latency daného plug-inu najdete v okně Plug-in Information. Kliknete v seznamu na dans plug-in a dole aktivujete Info (obrázek daného okna najdete zde, i když tento článek se týká jiného tématu).

V Cubase 10 pak můžete v Setup Window Layout okna MixConsole také aktivovat Channel Latencies. U každého kanálu se pak v MixConsole zobrazí pole s informant o zpoždění každého jednoho kanálu. Což je jednak informace o kolik bude kanál zpožděn, pokud bude v režimu Record Enable a zároveň informace, o kolik ms je kanál Cubase posunován dopředu (pokud je Record Enable neaktivní), aby bylo během přehrávání vše synchronní.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Cubase Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com