Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Automatizace Halion

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST instrumenty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peter13



Založen: 22.3.2016
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: po září 30, 2019 7:44 pm    Předmět: Automatizace Halion Citovat

Zdravím, trochu asi naivně ale přece se zeptám: jak nastavit v Cubase automatizace pro přepínání slotů na vst instrumentu např. Halion? Příklad, v reálném čase přepnout slot 1 na 4, 4 na 2 atd. Sloty mám normálně nasměrované do odpovídajícího množství midi tracků v projektu.

Používám kytarový midi snímač Fishmann, mám nožní kontroller kterým banky normálně přepínám, někdy ale, protože zároveň zpívám, je toho dost najednou....napadlo mě mít některé části koncertního projektu nastavené přes automatizace, aby jsem se soustředil na hru a ne na přepínače.

Je možné, že se to tady už probíralo, nechci mít zapnuté všechny sloty najednou kvůli úspoře pc, a mutovat ty které momentálně nechci aby hrály, věřím, že existuje nějaké sofistikované řešení - v podstatě pomocí automatizace vybírat midi track, díky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: čt říjen 03, 2019 10:31 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
máte namysli jendotlivé MIDI kanály?
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Peter13



Založen: 22.3.2016
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: pá říjen 04, 2019 1:36 pm    Předmět: Citovat

...ano jedná se o automatizaci výběru midi kanálu. Věc se má tak, že používám např. zvuk baritonky na různých místech songu, např mezihra atd...v případě, že v songu je použit jen jeden zvuk, dá se zvuk sešlápnout před začátkem, na místech kde nehraje samozřejmě zamutovat automatizací, a nehledat v nožním přepínači třeba při nástupu zpěvu, což je dost náročné na pozornost, zvláště v rychlých tempech. Pokud ale je použito více zvuků, už je možné že se člověk "přešlápne" a je vymalováno.

Mám pocit že je třeba hledat hlouběji do CC, ale tam už začínám plavat...díky za radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: pá říjen 04, 2019 11:07 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
neumím si představit, že by bylo možné automatizovat číslo MIDI kanálu.

Zkuste aktivovat Write Automation (W) a spustit přehrávání v Cubase. Pak ručně pomocí myši změňte požadovaný parametr. Zastavte přehrávání Cubase. Klikněte na stopu pravým tlačítkem myši a vyberte "Show All Used Automation". Uvidíte, zda se automatizace zapsala. Pokud ano, budete vědět, kde hledat. Pokud ne, tak to prostě nejde.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Peter13



Založen: 22.3.2016
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2019 8:07 am    Předmět: atomatizace Halion Citovat

Ano, vlastně i to jsem zkusil, jakési parametry se tam zobrazí a i když se při přepnutí nic nemění, funguje to...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> VST instrumenty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com