Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Line 6 POD HD500x a Mackie MR 524 5
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware ostatních výrobců
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 33

PříspěvekZaslal: so listopad 09, 2019 3:29 pm    Předmět: Citovat

Vdaka za rady, nejak to zmizlo. Inak som mal zavazne problemy so stabilitou. Neustale BSOD a problem s ovladacom pre POD. Skusil som vselico a nakoniec som vymenil originlany USB kabel k PODu za nejaky co som mal doma a zda sa ze pomohlo.

Este sa chcem spytat. Ak by som chcel synchornizovat tempo z Cabase do POD, ide to iba cez midi kabel? Neda sa to cez ten USB, ked uz je POD pouzity ako audio interface? Mam doma Steinberg UR242 a tam je MIDI out, ale vystup z POD by uz musel ist do UR242. Nebudu tam nejake straty kvality signalu?
Dakujem
_________________
Cubase 9.5 Elements, POD HD500x, I7/16GB DDR4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 11, 2019 10:25 am    Předmět: :-) Citovat

No USB kabel PODa nedisponuje i MIDI rozhranním? Pokud ne (POD by měl pak samostatné MIDI porty), tak použij separátní USB/MIDI rozhranní (za pár stokorun).

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 33

PříspěvekZaslal: po listopad 11, 2019 3:26 pm    Předmět: Citovat

Áno, POD má midi out/in XLR konektory. Ale to by som musel k PC znova pripojiť UR 242,ktorá má midi out. Tým pádom by som ale nemal v cubase nastavený POD ako zvukovou a gitary by som musel nahrávať cez audio káble do UR242 Ja len či to nejde jednoduchšie, keďže je POD s Cubase už prepojený USB káblom. Je to taká na jednej strane skoro štvorcová koncovka. Neviem ako sa volá. Že by o sebe vedeli a tempo by sa synchronizovalo. Napr pre ping pong delay do PODu.
_________________
Cubase 9.5 Elements, POD HD500x, I7/16GB DDR4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 11, 2019 3:43 pm    Předmět: :-) Citovat

Jasan - však to píšu, vše je v manuálu, ten odpoví na tu otázku ohledně MIDI/USB. A jinak jsem psal o dalším MIDI převodníku - nikoli o zvukovce.

Nové požadavky si holt žádají nové investice (většinou) Cool

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 33

PříspěvekZaslal: po listopad 11, 2019 10:10 pm    Předmět: Citovat

Fajn, vdaka za rady. V navode je ze nepodporuje USB MIDI comuniacation. Uz som ho cital, ale vsetko si veru nepamatam, navyse je to v AJ.
_________________
Cubase 9.5 Elements, POD HD500x, I7/16GB DDR4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 11, 2019 10:45 pm    Předmět: :-) Citovat

Člověk si obecně nepamatuje všechno, to je v poho Wink

USB/MIDI převodník je v pohodě třeba Bespeco, alespoň já s ním problémy nikdy neměl.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
matodrummer



Založen: 7.10.2010
Příspěvky: 33

PříspěvekZaslal: ne listopad 17, 2019 9:07 pm    Předmět: Citovat

No ja to plánujem riešiť cez midi out ktorým disponuje UR242. Je to reálne?
_________________
Cubase 9.5 Elements, POD HD500x, I7/16GB DDR4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1814

PříspěvekZaslal: ne listopad 17, 2019 9:39 pm    Předmět: Citovat

Zdravím,
ano, na rozdíl od ASIO ovladače, který můžete v Cubase použít pouze jeden, MIDI zařízení můžete použít kolik chcete. Tedy zvukové rozhraní UR242 klidně můžete použít pouze jako USB > MIDI převodník.
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1026
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po listopad 18, 2019 6:21 am    Předmět: :-) Citovat

Ano, přesně tak.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Audio/MIDI hardware ostatních výrobců Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com