Cubase.cz
Diskusní fórum o produktech firmy Steinberg
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Waves bundles

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Ostatní
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
martinnovotny



Založen: 7.8.2011
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: ne srpen 07, 2011 10:02 am    Předmět: Waves bundles Citovat

Ahoj,

s Cubase jsem se začal oťukávat, dříve jsem používal mixcraft, ale koupil jsem nový mikrofon, tak jsem chtěl trochu sofistikovanější software. Stáhnul jsem si různy pluginy od Waves na vokály, nainstaloval, ale po spuštění Cubase je prostě v efektech nemám. Nevíte někdo jak je do Cubase dostat? Děkuji za každou radu, jsem v tomhle vážně nováček. Dík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1904

PříspěvekZaslal: ne srpen 07, 2011 10:13 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
Předpokládám, že je to ve Windows. Zjistěte, kam se plug-iny Waves nainstalovaly, kde jsou DLL soubory. Obvykle bývají v C:/Program Files/Steinberg/VST nebo v Progam Files (X86), v (X64) to nebude, Waves nejsou 64-bit. Může to být ještě v Common Files a nebo to Waves ukrývají někde jinde. Smile Záleží i na konkrétním operačním systému (Windows).

Pak otevřete Cubase, zvolte menu Device > Plug-In Information. Klikněte na tlačítko VST 2.X Path (snad je to opravdu takhle, lovím to z hlavy). Zde pak zvolte cestu k oněm DLL souborům. Potvrďte a měly by se DLL soubory zobrazit. Wink
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
martinnovotny



Založen: 7.8.2011
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: ne srpen 07, 2011 11:02 am    Předmět: Citovat

Děkuji za radu, bohužel mi však po update Cubase vyhodí hlášku:

"Could not find any Wave Plug-ins. Please reinstall Wave plugins in order to use Wave Shell."

Myslím, že tu samou hlášku mi vyhodil i Mixcraft a Adobe audiiton, kdyz sem se tam pokusil Wave pluginy našroubovat Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1904

PříspěvekZaslal: ne srpen 07, 2011 11:36 am    Předmět: Citovat

Jakou máte verzi Cubase (myslím, přesně, ji desetinná čísla; Artist, Elements, velkou...)? A jaké máte Windows (opět prosím co nejpřesněji - číslo SP; 32/64-bit, atd.)
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
martinnovotny



Založen: 7.8.2011
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: ne srpen 07, 2011 3:19 pm    Předmět: Citovat

Cubase 5.1, a Windows 7 32 bit operační systém...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1904

PříspěvekZaslal: ne srpen 07, 2011 4:18 pm    Předmět: Citovat

S Cubase 5.1 by neměl být problém. Můžete zkusit updatovat na poslední verzi Cubase 5.5.3, ale jestliže Vám stejnou hlášku hodil i Audition a Mixcraft, tak bude problém asi opravdu spíš ve Waves. Zkusil bych přeinstalovat ty, samozřejmě poslední update. Waves V7 by s Win 7 32-bit neměly mít problémy. Více [u=http://www.wavesupport.net/Content.aspx?id=4217]zde[/u].
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pavlii



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 1068
Bydliště: Hostivice :-)

PříspěvekZaslal: po srpen 08, 2011 7:18 am    Předmět: :-) Citovat

Také šacuji na problém s plug-iny, viz
martinnovotny napsal:
...Stáhnul jsem si různy pluginy od Waves...
Nelegální SW může způsobovat věcí...... Nicméně pokud se jedná o demoverze, tak moje nařčení neberte vážně Cool

Krom toho jsou Waves plug-iny "DirectX"; alespoň si nepamatuji, že by se mi při instalaci (před lety, verze 3.6) nabízely možnosti jak VST, tak DirectX a v Cubase je mám pouze jako DirectX. Možná i díky tomu jsem nemusel zadávat cestu, ale ono to bude zřejmě i tím, že se zákaldní soubory (jak píše Martin) automaticky "nastěhovaly" do defaultního adresáře s plug-iny, čili Cubase je automaticky načítá při startu.

P.
_________________

www.studiokappka.cz
606 709 340
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MAJ



Založen: 15.11.2006
Příspěvky: 1904

PříspěvekZaslal: po srpen 08, 2011 7:22 am    Předmět: Citovat

Zdravím,
ne, plug-iny od Wavesů jsou dnes už na 100% i VST! Native Bundle jsou VST a AU (pro Mac). To zas tak zpátečničtí ve Waves nejsou. Wink

Jinak já to pochopil tak, že jsou to zkušební verze. Wink
_________________
Čeština pro Cubase
www.cubase-training.com – konzultace a školení hudebního SW a HW
www.cubasecz.cz – Informace o produktech Steinberg
Test Engineer in Steinberg Media Technologies GmbH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Cubase.cz -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com
www.mediaport.cz www.punchlight.com